atasehir escort maltepe escort pendik escort maltepe escort alanya escort antalya escort konya escort tuzla escort kartal escort Kurban Bayram─▒’nda dengeli beslenmek isteyenlere tarifler - Adana FM
Adana FM

Kurban Bayram─▒’nda dengeli beslenmek isteyenlere tarifler

Kurban Bayram─▒’nda dengeli beslenmek isteyenlere tarifler

G─▒da, beslenme ve sa─čl─▒k alan─▒nda en g├╝ncel, bilimsel bilgiyi basit ve anla┼č─▒l─▒r dilde topluma ula┼čt─▒ran Sabri ├ťlker Vakf─▒ÔÇÖn─▒n Yemekte Denge Projesi ├žer├ževesinde hayata ge├žirdi─či ÔÇťYemekte Denge Mutfa─č─▒ÔÇŁ, Kurban Bayram─▒ÔÇÖna ├Âzel, lezzetli ve sa─čl─▒kl─▒ tarifler sunuyor.

Kurban Bayram─▒ÔÇÖnda et yemeklerinin t├╝ketimi art─▒yor. ├ľzellikle kurban etlerinin taze t├╝ketimi haz─▒ms─▒zl─▒k, ┼či┼čkinlik, kab─▒zl─▒k veya ishal gibi sindirim sorunlar─▒na yol a├žabiliyor. Sabri ├ťlker Vakf─▒, pi┼čirme tekniklerinden, porsiyon kontrol├╝ne dikkat edilmesi gereken pek ├žok nokta oldu─čuna dikkat ├žekiyor. Kurban etlerinin kesildikten hemen sonra, hatta sabah kahvalt─▒s─▒nda t├╝ketmenin bayramda en s─▒k yap─▒lan yanl─▒┼člardan biri oldu─čunu ve kurban etinin, kesimden sonra en az 12-24 saat bekletilerek t├╝ketilmesi gerekti─či belirtiliyor. Kurban etleri pi┼čirilirken k─▒zartma ya da mangal yerine ya─čs─▒z tava, f─▒r─▒n ya da sulu pi┼čirme teknikleri kullan─▒lmas─▒n─▒n daha sa─čl─▒kl─▒ oldu─čuna dikkat ├žekiliyor. ─░yi ve do─čru y├Ântemlerle pi┼čirilmi┼č kurban etlerinin ye┼čil salata, di─čer koyu ye┼čil yaprakl─▒ sebzeler, yo─čurt, tuzsuz veya az tuzlu ayran ve kefirle t├╝ketilmesi ├Âneriliyor.

Sabri ├ťlker Vakf─▒ÔÇÖn─▒n Yemekte Denge Projesi, ├žocuklar─▒n erken ya┼člardan itibaren beslenme e─čitimi almas─▒n─▒, dengeli beslenme al─▒┼čkanl─▒─č─▒ kazanmas─▒n─▒ sa─člamak i├žin ├Ânemli ad─▒mlar at─▒yor. Bu projenin ├Ânemli bir kayna─č─▒ olan Yemekte Denge Mutfa─č─▒, ├Âzel tarifleriyle sa─čl─▒kl─▒ gelecek nesiller olu┼čturulmas─▒na katk─▒da bulunurken ebeveynlere de beslenme konusunda bilin├ž kazand─▒r─▒yor. Yemekte Denge Mutfa─č─▒, Kurban Bayram─▒ÔÇÖnda daha sa─čl─▒kl─▒ beslenmek isteyenler i├žin ├Âzel tariflere yer veriyor.

Kavurmal─▒ Yumurta- 3 ki┼čilik

Malzemeler

100 gram kavurma

2 adet yumurta

Haz─▒rlan─▒┼č─▒

Kavurmalar─▒ k├╝├ž├╝k par├žalara ay─▒rarak, sahanda pi┼čirin. Kavurma par├žalar─▒ ya─č─▒n─▒ b─▒rakana kadar kar─▒┼čt─▒r─▒n. Ard─▒ndan yumurtay─▒ y─▒kay─▒n ve kavurmalar─▒n ortas─▒na sar─▒s─▒ da─č─▒lmayacak ┼čekilde dikkatlice ekleyin. Sahan─▒n kapa─č─▒n─▒ kapatarak yumurtan─▒n beyaz─▒ iyice pi┼čene kadar k─▒s─▒k ate┼čte pi┼čirin. S─▒cak olarak servis edin.

Enerji ve besin ├Â─česi i├žeri─či┬á(1 Porsiyonda)

Enerji 143,3 kkal

Karbonhidrat 0,2 g

Protein 10,6 g

Ya─č 11,2 g

Kavurmal─▒ Pilav-6 ki┼čilik

Malzemeler

200 gram kavurma

1 yemek ka┼č─▒─č─▒ arpa ┼čehriye

1 su barda─č─▒ pirin├ž

2 su barda─č─▒ et suyu

2 yemek ka┼č─▒─č─▒ ay├ži├žek ya─č─▒

Haz─▒rlan─▒┼č─▒

Pirin├žleri bol suda y─▒kay─▒n. Kaynayan et suyuna ay├ži├žek ya─č─▒ ekleyin. Ard─▒ndan arpa ┼čehriye ve pirinci ekleyin. Birka├ž kez kar─▒┼čt─▒r─▒p pilav─▒n et suyunu ├žekmesini bekleyin. Bu s─▒rada, kavurmay─▒ k├╝├ž├╝k k├╝pler halinde kesin ve bir sahanda pi┼čirin. Demlenen pilav─▒ taba─ča al─▒n ve ├╝st├╝ne kavurma ekleyerek servis edin.

Enerji ve besin ├Â─česi i├žeri─či (1 Porsiyonda)┬á

Enerji 167,3 kkal

Karbonhidrat 14,9 g

Protein 8,4 g

Ya─č 8,2 g

ET─░KETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLA┼×

izmir escort bursa escort izmir bayan escort etiler escort antalya escort izmir escort bayan izmir escort bursa escort bursa escort k─▒zlar istanbul escort bayan gaziantep escort istanbul escort escort istanbul