Adana FM
Adana FM

DOLAR

32,3307

EURO

35,0310

ALTIN

2.282,61

BIST

8.974,69

Jilet kullanımı hakkında doğru bilinen yanlışlar

Vücut tüyleri normaldir ve sağlıklı olduğunuzu gösterir. Bu yine de onlardan kurtulmamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Her kadının tüy yapısı …

Jilet kullanımı hakkında doğru bilinen yanlışlar

Vücut tüyleri normaldir ve sağlıklı olduğunuzu gösterir. Bu yine de onlardan kurtulmamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Her kadının tüy yapısı farklı olduğundan tercih ettiği epilasyon yöntemleri de farklılık gösteriyor. Bazı kadınlar 12, kimisi 16 veya 25 yaşında jilet kullanmaya başlıyor, kimisi ise jileti eline bile almıyor.

1. Tüyleri jiletle kesince daha kalın çıkmaya başlar.

Bu bilginin doğruluğu asla yoktur. Vücudunuzdaki tüylerin rengi, kalınlığı ve büyüme hızı genetik özellikler ve hormonlar ile ilgilidir. Yani tüylerin dışarıdan maruz kaldığı müdahaleler yapılarını değiştiremez.

Jilet tüyün cildin üstünde kalan kısmını keser. Bu da tüylerin ucunun kütleşmesine, daha koyu renkli ve kalınmış gibi görünmesine neden olur. Üstelik vücudunuzdaki her tüyün büyüme hızı aynı değildir. Mesela koltuk altı tüyleri bacaklardan 50 kat daha hızlı büyür. Bu yüzden koltuk altına jilet uyguladıktan sonra tüylerin daha hızlı çıktığı hissine kapılabilirsiniz.

2. Erkek jiletleri kadın jiletlerinden daha iyidir.

Jilet markaları hem erkekler hem de kadınlar için ürettikleri jiletlerde aynı teknolojileri kullanır. Yani bir jiletin pembe olması kötü olduğu anlamına gelmez! Üstelik kadınlar için üretilen çoğu jilet vücut kıvrımlarına uygun bir şekilde tasarlanır. Aynı zamanda, kadınlar için üretilen jilet sapları farklı açılarda tuttuğunuzda elinizden kaymaması için özel olarak geliştirilir. Bu sayede jilet kazalarının, sıyrık ve kesiklerin önüne geçebilirsiniz.

z3. Her gün jilet yapmak cilde zarar verir.

Nasıl jilet yaptığınız, ne sıklıkla yaptığınızdan daha önemlidir. Doğru ekipmanları doğru tekniklerle uyguladığınızda her gün jilet kullanmanın hiç bir sakıncası yoktur. Üstelik jilet, cildi ölü deriden arındırarak pürüzsüz görünmesini sağlar. Tıraş jeli kullanarak jilet yaptıktan sonra, cildinizi nemlendirmeyi ise unutmayın.

4. Jilet eskiyip köreldikçe daha az kesiğe neden olur.

Yanlış. Aslına bakarsanız eski ve körelmiş bıçakları olan bir jilet daha fazla kazaya sebep olur. Keskin bir jilet cildinizde daha yumuşak ve düzgün bir şekilde hareket eder ve tüylerden kurtulmak için bastırmadan hafif hareketler uygulamanız yeterli olur. Kör bir jilet ise bu işi başarabilmek için bıçakları cildinize bastırmanıza ve sert bir uygulama yapmanıza sebep olur. Bu durumda da sıyrıklar, kesikler ve tahriş kaçınılmazdır.

Keskin bir jilet işlem süresini kısaltırken, körelmiş bıçaklar tüylerden kurtulmak için aynı bölgeden defalarca geçmenize ve dolayısıyla cildinizin tahriş olmasına sebep olur. Eğer jiletinizin körelmeye başladığını düşünüyorsanız, yenisini alma vakti gelmiş demektir.

5. Aynı bölgeden birkaç kere geçmek daha pürüzsüz bir sonuç sağlar.

Jilet ile aynı bölgeden defalarca geçmek cildinize zarar verir. Eğer ilk geçişte istediğiniz sonucu alamadıysanız, tıraş jelini yeniden uygulayarak narince yeniden tıraş edebilirsiniz. Eğer iki denemenin ardından tüylerden kurtulamıyorsanız jiletinizi değiştirin veya daha fazla bıçaklı bir jilet kullanın.

6. Tıraş jeli kullanmaya gerek yok, su ve sabun yeterli.

Jilet, tüylerden kurtulmak için en pratik çözüm olduğu için tercih edildiğinden duşta, sabun kullanarak jilet yapmak yaygın uygulamalardan biri. Bakım rutininize bir ürün daha eklemek külfet gibi görünse de tıraş kremi veya jeli kullanarak cildinizi koruyabilirsiniz. Tıraş jelleri cildi nemli tutarak tahrişten korumaya yardımcı olur. Sabun ise cildinizi kurutur ve tahriş olasılığını artırır.

7. Aceleniz varken kuru cilde jilet yapılabilir.

Asla! Kuru cildinize jilet sürmek jilet yanıklarına ve batık tüylere sebep olur. Jilet kullanımında olabildiğince cildinizi nemli tutmanız gerekir. Böylece hem cildinizi koruyabilir hem de tüylerin daha iyi ve kolay bir şekilde kesilmesini sağlayabilirsiniz.

Jilet yapacağınız bölgeyi tıraş jeli ile nemlendirerek en az üç-beş dakika bekleyin. Bu sayede tüyler yumuşar ve jilet cildinizde kolay bir şekilde hareket eder.

8. Ağda batık tüylere sebep olmazken jilet olur.

Hem ağda hem jilet batık tüylere sebep olabilir. Batık tüyleri ve oluşturdukları pütürlü dokuyu engellemek için jiletten önce body scrub veya peeling ürünleri kullanın. Narin hareketlerle önce ölü deriyi temizlemek, jilet uygulaması için doğru zemini hazırlar. Eğer kıl dönmesi başınıza belaysa, tüm epilasyon yöntemlerinden önce cildinizi tanecikli bir ürün ile pürüzsüzleştirin.