Adana FM
Adana FM

DOLAR

32,3680

EURO

34,9842

ALTIN

2.325,98

BIST

9.102,91

Zerdeçalın faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir? Zerdeçal, güçlü biyoaktif bileşikleri ile kullanabileceğiniz en etkili besin takviyelerinden biridir. Birçok …

Zerdeçalın faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır?

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Zerdeçal, güçlü biyoaktif bileşikleri ile kullanabileceğiniz en etkili besin takviyelerinden biridir. Birçok profesyonel ve yüksek kaliteli çalışma, zerdeçalın vücudunuz için pek çok faydası olduğunu göstermektedir:

  • Gaz ve idrar söktürücü özelliğe sahip olan zerdeçal ödem attırır.
  • Karaciğer dostudur. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Verem hastalığının tedavisini destekler.
  • Kolesterolün düşürülmesinde etkin rol oynar.
  • Mide asitliğini düzenler ve mideyi güçlendirir.
  •  Astım hastalığı tedavisinde kullanılabilir.
  • Sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi ciltte ilişkin birçok sağlık sorununun iyileşmesinde etkilidir.
  • Zerdeçal, vücudun antioksidan kapasitesini önemli ölçüde artırır.
  • Beyin fonksiyonunda gelişme sağlayabilir ve nörolojik rahatsızlık riskini azaltabilir.
  • Kalp hastalığı riskini azaltabilir.
  • Depresyonla mücadelede destek sağlayabilir.
  • yaşlanmayı geciktirebilir ve yaşa bağlı kronik hastalıklarla mücadele edebilir.

Nasıl kullanılır?

Sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı kullanımı oldukça yaygınlaşan zerdeçal, günümüzde baharatın yanı sıra kapsüller, çaylar, toz ve ekstreler şeklinde de bulunabilir. Bir baharat olarak zerdeçal, yemeklerin içerisine eklenebileceği gibi yoğurtla karıştırılarak da kolaylıkla tüketilebilir. Bunun yanı sıra köri baharatı da bol miktarda zerdeçal içerir. Bu baharatın kullanımı özellikle tavuk yemeklerinde ve sosların içerisinde kullanıldığında lezzet vermenin yanı sıra sağlığı olumlu etkileyen bileşenleri de vücudunuza almanızı sağlar. Peki zerdeçal başka nasıl tüketilmelidir?

Limon bal zerdeçal karışımı

2 bardak soğuk suyun içine zerdeçalı katarak, karıştırarak yaklaşık 2 dakika kaynatın. Kaynama sonunda ocaktan alın ve içine limon suyunu ilave ederek karıştırın. Karışım soğuduktan sonra içine balı ilave edin ve tekrar karıştırarak soğuduktan sonra için.

Zerdeçallı yoğurt kürü

Bir kase yoğurt içeresine bir çay kaşığı toz zerdeçal ekleyiniz. Kaşık yardımıyla yoğurt sarımsı renge gelene kadar iyice karıştırın. Günde bir kase tüketmeniz bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

Zerdeçal çayı 

Bir demlikte önce 2 bardak suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine sırasıyla 2 çay kaşığı toz zerdeçalı ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyin. 10 dakika demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra çayı bir süzgeç yardımıyla bardağa alın ve biraz ılıdıktan sonra şifa niyetine için. Tadından hoşlanmazsanız içine bal ve limon da ekleyebilirsiniz.

ETİKETLER: