Adana FM
Adana FM

DOLAR

32,5011

EURO

34,6246

ALTIN

2.481,40

BIST

9.642,54

2022 yazına damga vuracak trendler

Yepyeni moda akımlarını seviyor ve yüksek enerjili stilleri denemeye sıcak bakıyorsanız 2022 yazında çok hoşunuza gidecek stillerle tanışmaya …

2022 yazına damga vuracak trendler

Yepyeni moda akımlarını seviyor ve yüksek enerjili stilleri denemeye sıcak bakıyorsanız 2022 yazında çok hoşunuza gidecek stillerle tanışmaya hazır olun. Önceki yıllardan da alışık olduğumuz sıcak mevsimlerin olmazsa olmazlarından kot şort, beyaz crop ve sandalet gibi parçaların yanına uzun bir aradan sonra yeniden çıkış yapan düşük bel tasarımlar, platform ayakkabılar ve ilk kez bu kadar farklı yorumlarıyla karşılaştığımız canlı renklerdeki modern kesimli kıyafetler de ekleniyor.

Bu sezonun trendlerine uygun seçimler yapmak ve alışveriş sepetinizde nelerin olacağına karar vermek için bu önerileri mutlaka değerlendirmelisiniz.

2000’lerden günümüze: Düşük bel

Son birkaç sezondur geri dönüş yapması beklenen düşük bel modası, 2022 itibarıyla resmi çıkışını yaptı. Daha çok oversize kalıplarda tasarlanan ve basic croplarla kombinlenen, Y2K stilinin ikonik temsilcilerinden cesur ve bir o kadar da şık bir izlenim veren düşük belin bu hızlı yükselişinde, dönem influencerlarından super modellere pek çok ünlü ismin üzerinde gördüğümüz crop üstlü ve mini etekli Miu Miu takım büyük paya sahip.

Cesur modanın öncüsü: Transparan elbiseler

Bu sezonun belki de en cüretkâr trendi transparan elbiseler. Stil bazında uyarlanması zor gözükse de profesyonel bir katmanlama ve siluet bilgisi ile günlük kullanım için ideal hale getirebilen elbiselerin, renk bloğu desenleri, dıştan tül ilaveleri ve saten şortlar gibi eklemelerin desteğiyle nasıl günlük hayata uyarlanabileceği özellikle Chanel ve LaQuan Smith podyumlarında hayranlık yaratıyor.

Yeniliğe açık tarzlara: Otrişler

Etek ucuna, yaka kısmına veya kıyafetinizin herhangi bir bölgesine eklenen tüy detayının ne kadar fark yaratabileceğini hiç düşündünüz mü? Eğlenceli ve dikkat çekici görünümlere yol açan bu fikri Saint Laurent, 2022 yaz koleksiyonuna tüy detaylı parçalar ekleyerek düşünmekten ileriye taşıdı. Moda dünyasına büyük ses getiren tasarımlar, başarılı model Hailey Bieber’ın da içlerinde bulunduğu birçok stil ikonu kişi tarafından kırmızı halılarda bile tercih ediliyor.

Kuralları yeniden yazan: Bra üstler

Mom jeanlerin vazgeçilmez bütünleyicisi olan crop top’lar, bu yıl yerlerini bra top’lara bırakıyor. Salaş bir gömlek, alttan giyilen bir tişört veya örme hırkalarla kolaylıkla eşleştirilebilen bra top’ların farklı desen ve kesim kombinasyonlarındaki çarpıcı etkileri bütün gözleri üzerlerine toplamaya yetiyor. Tek başlarına, yalın güzelliklerinden faydalanılarak kullanıldıkları durumlar içinse vücut aksesuarları veya kolyeler yardıma koşuyor.

Yüksek standartlara sahip: Platform ayakkabılar

Sokaklarda Bratz bebekleri gibi dolaşmayı mümkün kılan efsanevi tasarımcı Donatella Versace, canlı tonlarda tasarladığı yüksek topuklu platform ayakkabılarla beklenmeyen bir trend akımı başlatmış oldu. Zamanla farklı markalar tarafından da benimsenen, pastel renk çoraplar ve ışıltı mini elbiselerle eşleştirildiğinde mükemmel etki yaratan ayakkabıların destekçileri arasında ünlü pop şarkıcıları Dua Lipa ve Ariana Grande de bulunuyor.

Özgüvenli kadınların tercihi: Bodycon tulumlar

Kim Kardashian ve Balenciaga ikilisinin yoğun uğraşları bodycon tulum trendi ile sonuç verdi. Vücut hatlarınızı saran ve hata kabul etmeyen bu tulumlar; Roberto Cavalli’deki gibi çılgın bir baskı, Saint Laurent’teki gibi dar bir jarse veya örgü malzemelerin yardımıyla, tüm güzel kıvrımlarınızı sergilemek için birer şans tanıyorlar.

Farklılık arayanlara: Pantolon – Mikro üst desenli takımlar

Bu sezon, en küçük butiklerden en büyük moda marklarına baktığımızda, ortak olarak görebileceğimiz nadir tasarımların arasında çeşitli desenlerle işlenmiş kumaşlardan yapılan pantolon – micro üst takımlar bulunuyor. Çoğunlukla büzgülü croplar ve ip askılı İspanyol paça altların bir araya gelmesiyle oluşan setlerin gördüğü artan rağbette Euphoria’nın kendisine has ve materyalist stile sahip karakteri Maddy Perez’in etkisi su götürmez bir gerçek.

Modern geleneksellik: Eşarplar

Kwells’in dikkat çekici görünümünü veya LaQuan Smith’in uyguladığı “Jackie O” stiliyle fark yaratmak için ihtiyacınız olan bir eşarptan fazlası değil! Zarif tarzlarıyla, 60’ların sofistike esintilerine vurgu yapan aksesuarlaştırılmış baş örtüleri, moda kurallarını baştan yazarak bu yaz hem kadın hem erkek modası genelinde benzeri görülmemiş akımların öncülüğünü yapıyor.

Sıradanlıktan uzak: Renkli taytlar

Renkli çorapları 2010’lu yıllarda bırakıp alışılmamış kalıplarda tasarlanan, pastelden canlıya soğuktan sıcağa her tonda kullanılan, renkli taytlara merhaba diyoruz. Spor kıyafetlerinin sokaklara taşındığı günümüz moda algısı için önemli role sahip taytların yenilenmiş modelleri, yazın pozitif ruhuna uygun bir şekilde renklendirilerek Chloe’nin ilkbahar/yaz koleksiyonunun gözde parçaları arasına giriyorlar.

Modanın eğlenceli yüzü: Püsküllü parçalar

Christian Dior ve Proenza Schouler podyumlarında kanıtlandığı üzere püsküllü kıyafetler, geçen seneki popülaritelerini koruyor. Elbiseden eteğe, ceketten gömleğe eklendikleri her parçaya romantik bir hava katan salaş püsküllerin özgün yapıları sıcak yaz gecelerini renklendirecek düzeyde mükemmel bir süsleme görevi görüyor.

Görülmemiş şekiller: Hilal çantalar

Hilal çantalar, büyük boyutlu zincirler ve ağır metal aksanlar gibi donanımlarla, aerodinamik şekiller ve canlı eğrilerin birleşiminden oluşuyor. Ultra küçük çantalara karşı olan eğilimin yavaş yavaş son bulduğu bu günlerde, aranan farklılığı yaşatan hilal çantaların “Twizzler” modeline atıfta bulunan yeni şekilleri, farklı markaların şovlarına konuk olarak kalıcı bir yer edindiklerini gösteriyorlar.

Çağdaş stillerde: Cut Out tasarımlar

Modern ve sıra dışı çizgilerdeki kesimlerin, göz alıcı renklerdeki kumaşlarla bir araya gelişinin muazzam bir eseri olan cut-out tasarımlar, fütüristik tarzlarıyla öne çıkan yaz kıyafetlerinin arasına katılıyor. Özellikle sportif havaya sahip kalıplara ekledikleri gösterişli vurgularla farklı stiller yaratarak ilgi çeken parçalar; plajlar, özel davetler ve gündelik mekânlar gibi çeşitli ortamlara uyarlanabiliyor.

Ne kadar büyük o kadar iyi: Oversize güneş gözlükler

“Ne kadar büyük o kadar iyi” felsefesi, bu sezon güneş gözlükleri için de geçerli. Minimalist ve micro trendlere karşı gelen iri çerçeveli ve geniş camlı kalıplarıyla plajlarda boy göstermeye hazırlanan, vazgeçilmez yaz klasiklerinden oversize güneş gözlükleri, değişik yüz hatlarında rahatlıkla taşınabiliyor. Gözlüklerin, ağır ve şık siluetleri ise çağdaş tarz sahibi kadınlara hitap ediyor.

Kombin tamamlayıcıları: Renkli Blazer’lar

Görünümleri tamamlamak için kullanılan katman parçalar olarak sezonsuz klasikler arasında bulunan blazerlar, eşleştirildikleri her kombinin şıklığına şıklık katıyor. 2022 ilkbahar/yaz koleksiyonlarında da yer edinmeyi başaran tasarımların, tarz yaratırken rahatlıklarından ödün vermek istemeyenlere göre stilize edilen oversize modellerinin baskınlığı Alexander McQueen, Gucci gibi büyük moda evlerinin podyumlarında; yaz tonlarında renklendirilerek omuz pedleriyle yapılandırılmış blazerlar ile hissediliyor.

Yükselen trend: Mikro mini etekler

2000’li yılların en çok konuşulan moda akımı geri dönüyor! Britney Spears kliplerinden aşina olduğumuz “mini” kavramına yeni boyutlar kazandıran makro mini eteklerin günümüze adapte edilmiş versiyonlarında, düşük bel kalıplar sahne alıyor. Şimdiden sosyal medyanın gündemine oturan bu parçalar, yaz ayları yaklaştıkça daha sık karşımıza çıkacağa benziyorlar.

Plajdan podyuma: Fileli pareo elbiseler

Plaj giyim ürünlerinin üzerlerinden, yılın en büyük moda şovlarına uzanan yolculuğun sonu yepyeni bir yaz trendiyle son buluyor. Pareodan ilham alan fileli elbiseler, her ortama ayak uydurabilen yeni kalıplarda tasarlanan modelleriyle çok konuşulacak stillerin başında geliyor. Yapımında genellikle, gevşek bir şekilde bağlantıları bir arada tutan, metalik ağ detaylarıyla kaplı kumaş kullanılan elbiseler modern şekilleriyle baş döndürüyor.

Etiketler

2022 aksesuar ayakkabı bra çanta cesur düşük bel ikonik kıyafet moda otriş spor stil tarz tasarım trend yaz