Adana FM
Adana FM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtlıyor. Büyükşehirlerde konut kiralarında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajı

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında soruları yanıtlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

“Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu ahlaki, insani değil. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle izin vermeyeceğiz.

(Deprem bölgesi) Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor.

İstanbul’a ilave nüfus gelmesine müsaade etmeyeceğiz. İstanbul’un merkezindeki riskli bölgelerde yoğunlaşan nüfusu, deprem riski az çeperlere dağıtacağız.

İstanbul’da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı şehir kuracağız. Şehrin iki yakasının çeperlerinde yapacağımız bu yerleşimler adeta uydu kent modeli olacak.

Anadolu ve Avrupa yakasında 130 milyon metrekare yere ihtiyaç var.Bakanlık yerleri belirledi, alanlar riskli binasını dönüştürmek isteyenler için kullanılacak.”

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…