Adana FM
Adana FM

DOLAR

32,3880

EURO

34,7806

ALTIN

2.435,61

BIST

9.994,74

2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar’a bir tepki de Danimarka’dan

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi, ülkedeki insan hakları ihlallerine karşı tepkiler devam ederken, son hamle Danimarka’dan geldi …

2022 Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar’a bir tepki de Danimarka’dan

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası öncesi, ülkedeki insan hakları ihlallerine karşı tepkiler devam ederken, son hamle Danimarka’dan geldi.

Danimarka Milli Takımı’nın 2022 Dünya Kupası’nda giyeceği formaları tanıtıldı. Katar’da düzenlenecek dev turnuva için tartışmalar sürerken, Danimarka’dan çarpıcı bir hamle geldi.

Danimarka Milli Takımı’nın giyeceği formanın sponsoru, tanıtılan üç formanın bir mesaj taşıdığını belirterek tanıtımı yaptı.

Forma sponsoru, “Bu forma bir mesaj taşıyor. Binlerce insanın hayatına mal olan bir turnuvada görünür olmak istemiyoruz. Danimarka Milli Takımı’nı sonuna kadar destekliyoruz ama bu ev sahibi ülke olan Katar’ı desteklemek demek değil.” ifadelerine yer verdi.

Katar Dünya Kupası’ndaki insan hakları ihlalleri dışında, binlerce göçmen işçi turnuva için inşa edilen statların inşasında hayatını kaybetti.

Dünya futbolunun önde gelen birçok ismi, turnuvanın Katar’da düzenlenmesini protesto edeceğini ve ülkeye gitmeyeceğini açıkladı.