Adana FM
Adana FM

DOLAR

32,4268

EURO

34,5800

ALTIN

2.384,31

BIST

10.045,74

İç Güvenlik Fakültesi nedir, kimler başvurabilecek?

Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulması için AKP’li vekiller tarafından TBMM’ye teklif sunuldu. İç …

İç Güvenlik Fakültesi nedir, kimler başvurabilecek?

Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulması için AKP’li vekiller tarafından TBMM’ye teklif sunuldu. İç Güvenlik Fakültesinde 4 yıl eğitim alınacak, eğitim süresinin iki katı süreyle mecburi hizmetle yükümlü olunacak. 22 yaşından gün almamış olma şartının aranacağı fakültede öğrenciler, komiser yardımcısı rütbesinde ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak.

AKP milletvekillerinin imzasını taşıyan Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifinde, Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitiminin verileceği İç Güvenlik Fakültesi’nin kurulması da yer alıyor.

İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ NEDİR?

AKP’li vekiller tarafından TBMM’ye sunulan teklife göre, Polis Akademisi bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulacak.

Jandarma Teşkilatı personelinin ödevleri, hak ve sorumlulukları ile görevlerin icrası sırasında ve görev dışı zamanlarda personel tarafından uyulması gereken kurallar, sahip olunması gereken vasıflar ve diğer konular İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde lisans eğitimi veren İç Güvenlik Fakültesi kurulacak ve 3 ay içinde yapılacak atamalarla kadroları tamamlanacak.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’nde, lisans mezunu polis memurları ile ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarındaki amir sınıfı personelin temini için örgün eğitim veren üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek en az 4 yıl süreli fakülte mezunlarından yapılacak sınavda başarılı olanlara ilk derece amirlik eğitimi verilecek.

İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ’NE KİMLER BAŞVURABİLİR?

İç Güvenlik Fakültesinde eğitim alanlar, eğitim süresinin iki katı süreyle mecburi hizmetle yükümlü olacak.

Fakültenin esas öğrenci kaynağı, sınavların yapıldığı yıl 1 Ocak tarihi itibarıyla 22 yaşından gün almamış lise ve dengi okulların mezunları olacak. Polis meslek yüksek okullarından dikey geçiş ile de fakülteye öğrenci alınabilecek.

İç Güvenlik Fakültesi ve ilk derece amirlik eğitimi öğrencileri, Polis Akademisi bünyesinde ücretsiz iaşe edilecek, yatırılacak, sağlık giderleri ve yönetmelikle tespit edilecek ihtiyaçları devletçe karşılanacak. Polis memuru olarak eğitim görenlere ayrıca tayın bedeli ödenmeyecek.

Polis memuru olarak eğitim görenler hariç fakülte, polis meslek yüksekokulu ve ilk derece amirlik eğitimi öğrencilerine ayrıca harp okullarında bulunan askeri öğrencilere ödenen miktarda harçlık ödenecek.

EĞİTİM SÜRESİ KAÇ SENE?

İç Güvenlik Fakültesi veya ilk derece amirlik eğitimini başarı ile bitiren öğrenciler, komiser yardımcısı rütbesinde ihtiyaç duyulan kadrolara atanacaklar.

İç Güvenlik Fakültesinde lisans eğitim süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç ders geçme esası ile 8 yarıyıl, sınıf geçme esası ile 4 öğretim yılı olacak. Öğrencilere yabancı dil hazırlık sınıfı hariç eğitim süresine ilave olarak 2 yarıyıl veya 1 öğretim yılı ek süre tanınacak. Bu süre sonunda da başarısız olanların eğitimlerine son verilecek. Hazırlık sınıfında başarısız olanlar ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversite sınavına girdikleri yıl aldıkları puanlarına uygun bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilecekler.